Xiscle

Foto de Wilson Hsu. La imatge correspon a una història que es desenvolupa després que una de les orenetes resulta fatalment ferida, i no obstant això, el seu company hi roman a prop, tot lliurant-li aliments o aigua i tractant d'evitar desesperadament que mori.
Primera edició del llibre de poemes Xiscle (1990, Columna Edicions) amb pròleg de David Castillo, composició de la coberta feta per Victòria Madrigal. Segona edició en català publicada dins A furt – Obra poètica 1990-2006 (2007, Emboscall).

“Els teus ulls són paraules estripades/ que descobreixen rovells ennegrits/ en la solitud de les hores blanques/ sobre la taula banús d’un desig./ Amb els llimacs cosits a les parpelles/ plores la tardor dels somnis ferits/ i et rius de les escàpoles tardances./ Quan al paper no t’escric ets oblit.”

“Ombrosa ja no existeix. Mirant el cel tan net, em pregunto si realment ha existit. Aquella fronda de branques i fulles (…) era un brodat fet sobre no res que s’assembla a aquest fil de tinta (…) ple d’esborralls, de correccions, de desviacions nervioses, de taques, de llacunes… ” Italo Calvino