Català        Español        Euskara        Galego        English        日本語        한국어       
Manel Queralt - inici

Quant a mi

En una mà podria dur una galleda i, a l'altra, una brotxa. De tant en tant s'aturaria i, a les palpentes, podria començar a pintar l'aire. Encara que ningú l'hagi vist, no treu, però, que no pogués fer-ho, fins i tot que ara, ara mateix, ho estigués fent.

Podria dir també -sovint parlaria sol, o ho podria semblar- que: "si fem números, gran part del temps, del temps de cada dia s'entén, ens el passem sense parlar gairebé amb ningú o, si ho fem, ho fem en forma de monèleg."

Els seus poemes serien un pastitx de sentiments -el que provaria realment la nostra hipòtesi sobre la galleda i la més que probable composició del seu contingut- barreja de l'angoixa més profunda i l'alegria de viure més exultant. Mots que justificarien "una necessitat imperiosa de foradar l'aïllament i expulsar el que hi ha rere aquests impertinents silencis".

Un dia, ens podria arribar a confessar les seves pors -establerta una relació prèvia d'amistat profunda, per altra banda, difícil- que a la galleda hi hauria, segons paraules textuals seves: "molta merda". I si un altre dia passés i arribéssim a intuir que és ell -realment, i donada la situació, és del tot improbable-, podríem sentir que rondina: "un monòleg que dispara una veu que és un altre monòleg i, així, fins al límit, ininterrompudament, fins la desesperació, la mort."

Tots els poemes que haguessin de ser escrits, formarien part d'un projecte que no sabria si seria capaç d'assolir -buidar sovint la galleda, és clar. Una forma més, com qualsevol altra, de no estar mort.

Fotografies de brain tunnel
Manel Queralt i Utrilla (Barcelona, 1959)
Escriptor i enginyer informàtic
 
Transformació 01

Transformació 02

Transformació 03

Transformació 04Manel Queralt 2014 · www.manelqueralt.net · manel@manelqueralt.net · Resolució òptima de pantalla: 1024x768 · Web: Meddia